SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAM AL-MURBARAK *** PUASA JANGAN TAK PUASA *** SEMOGA KITA MENDAPAT KELEBIHAN BULAN INI

Saturday, August 20, 2011

Ikan Kekek : Ko nak ikan apa??

Kita semua tahukan tentang lagu ikan kekek...

"Ikan kekek mak iloi iloi, Ikan gelama mak ilai ilai....."

hari tu, mamad ada la cari lagu ni untuk show (show apakah???).... terjumpa plak lagu ni... nyanyian Zaharah Agus..
bila dengar lirik lain pulak... macam-macam jenis ikan dia cerita..
lagu dia pon ala-ala cabaret... I LIKE!!..

video 

siapakah Zaharah Agus??? Kalau tak tahu.. p buka cerita P. Ramlee "Madu Tiga"..
Si isteri pertama itu la Zaharah Agus....



p/s : ada orang tak nak buat lagu pasal jenis-jenis Anak Ikan....?? Kau ado????

Monday, August 15, 2011

Rezeki Puasa...



Dalam 2 minggu lepas, mamad ada masuk satu glee contest nie kat VisionKL.... kena hantar slogan... mamad pun dah tak ingat apa yang mamad tulis....


Semalam mamad dapat call dari Vision KL... katanya mamad menang Grand Prize.. dapat la mug, pen ngan 2 tiket preview kt Tropikana Mall.... tp mamad nk t-shirt.. tp hurrm... its ok.. rezeki ramadhan katakan....


klik untuk besarkan
pasal movie glee ni... movie nie ada untuk 2 minggu je.. sapa yang gila glee mcm mamad kena cepat-cepat p tgk....





Angry Birds dalam soalan exam..

semua orang tau Angry Birds apa kan.. (klu xtahu p terjun dr tingkat 6)

Kelas tau zaman skrg... Angry Birds boleh dijadikan oleh exam... fizik plak tue... pendekatan yang bagus... heheehehe


Saturday, August 13, 2011

Akhirnya.... Susun Silang Kata

HALLLLUUUUU.....

ingat tak post mamad pasal Susun Silang Kata.. The Making.... mesti korg tak ingat punya.. its ok... klik sini..

video ni la dah siap cuma mamad je tak tengok-tengok lagi... sedih kan.....
ada pulak yg bgi tau yg video yg kuar kt tv... tp haram mamad xdpt tgk pon....
tunggu punya tunggu... video ni di upload kt youtube... (aku lebih byk tgk utube dr tv)





tergelak-gelak jugak la mamad tgk video nie... apa-apa pon enjoy the video k...


*klu ada apa komen, komen la ye.... nk carut pon ok gak... opsss....

Mula Semula...

aku kena start balik supaya tak melakukan kerja 'itew' lagi.... 



insyallah... amin... 
(berkat bulan ramadhan)

Sunday, June 26, 2011

Hilang macam Chipsmore...


CHIPSMORE....

itu diibaratkan blog mamad nie.. kejap ada kejap tak ada...
ye la.. mamad baru habis projek final mamad (PeTA)... time tue mmg bz gila.. mcm-mcm nk kna buat dari tarian sampai la ke laporan setiap tarian...

bercakap pasal PeTA.... nie ada gambar karya kontemporari mamad yang bertajuk Tiang Seri....

















Wednesday, May 25, 2011

PeTA Tari Diploma 2011

sudah agak lama mamad tak menulis.. kini jarang masa diluang didepan lappy.. lagi tengah sibuk dengan final project. sebab itu jugak la mamad wat post baru.. nak promosikan final project mamad...

29 Mei 2011 - 8.30 malam - Panggung Eksperimen

16 Pelajar
7 Tarian Tradisional
(terinai, ayak-ayak, tari inai, piring, zapin, cina mongolia, thillana, iban)
2 Koreografi
(tiang seri, lebih air dari bunga)
2 Kontemporari
(allarippu, dreaming butterfly)
didalam SATU malam sahaja

MASUK PERCUMA!!!!!

*bagi sesiapa yang mahukan keterangan lanjut boleh email mamad k... SWmamadz@gmail.com


Sunday, April 17, 2011

Pilihan, Kehendakan dan Masa Depan



Kali ini aku menulis memang tentang diri aku… sebenarnya mamad bukan suka dah tulis tentang diri sendiri.. ye la bukan menarik pon… tp mamad just nak kongsi situasi minggu lepas…


Kadang-kadang tu betul jugak kata orang tua, sejauh mana kita tak nak sesuatu benda, benda itu yang kita akan buat atau dapat..


Dahulu mamad sering kata ‘tak nak lah’, ‘tak mo la’ etc terhadap sesuatu perkara.. tetapi sekarang mamad rasa semua macam dah makan diri sendiri.. benda yang mamad tak nk itulah yang mamad akan buat seterusnya…


Mungkin mama mamad yang menyarankan mamad teruskan aje di tempat yang sama tanpa ambil masa untuk berehat.. (tempat itu adalah tempat yang terbaik tetapi banyak sangat politiknya.. ish..ish..ish) tapi mamad akur je… tak cuba mana la tahu(wlupun dah tengok org-org mencuba depan mata….)


Dari kejadian semua mamad belajar sesuatu.. mulut kita kata “NO”  tapi hati…?? Kata-kata dari orang yang kita sayang?? Semua unsur-unsur ini mebuat kita terfikir sejenak apa sebenarnya baik untuk kita dan bukan untuk orang lain..


Orang lain mampu bercakap.. dah adat orang melayu la kan..  kalau tak, Tak de la peribahasa ‘rumah siap pahat berbunyi’


Mungkin ada yang baca susun huruf-huruf kat atas ini dan tidak memahami apa isi sebenarnya.. mamad tak akan tulis sebenarnya.. this is my secret… hehehehehe.. hanya satu benda sahaja mamad nak kongsi dengan korang.. 


Masa depan atau angan-anganyang kita pilih tak semestinya kita perolehinya tetapi yang kita tak nak itulah sebenarnya untuk kita..
Adakah ianya pilihan terbaik??   
Aku mampu berserah sahaja…
semoga Allah memberi yang terbaik untuk semua hambaNya... 
AMIN...

Saturday, April 16, 2011

DANCE Till the World Ends - Britney Spears


.....untuk membuat semua peminatnya percaya yang dia masih boleh menari mcm dulu, cik britney kuar satu video baru Dance 'Till The World Ends .. video kali ini memaparkan banyak step berbanding video sebelum ni... walaupun mamad rasa video lama atau baru videonya  masih ala-ala remake I'm a Slave For You..... cuba tak de rambu2 pink and this time more leather.. mamad suka sebab akhirnya cik britney menari... wlupun xtak selincah dulu sekurang-kurangnya dia try... kau ada??? sudah pasti ramai yang akan menonton video ini bebanyak kali dan cuba buat step and choreography video ini (termasuk la aku.. hehehe)...lepas nie leh la wat Flash Mob (benda ni kan trend skrg)...





tak beberapa lama lagu nie kuar ada yang dah wat choreography (tp bukan mcm clip kt atas ni la).. Contohnya :

Thursday, April 14, 2011

PeTA 2011 - photoshot


PeTA
Penilaian Tahun Akhir untuk pelajar yang belajar kt ASWARA.. ini semua merupakan pelajar diploma yang akan PeTA tahun ini... :)

Christine


Denny

Fatin

Fitri

Zainorin

Mamad

Nazrin

Mizan

Munirih

Lorna

Sufi

Suhaib

Syasha

Taufek

Yang

Yap

Tuesday, April 12, 2011

Lady Gaga Ber"bangra"


sumber artikel RyanSeacrest.com

Just weeks after releasing a country remix of her smash hit single “Born This Way,” Lady Gaga has now released a Bollywood-inspired remix of the song. Produced by famous Indian music composers Salim and Sulaiman, Gaga said in a tweet that she made the song to show “all the little monsters in India that I appreciate you.”

“We collaborated with Indian music producers from across the globe to show our respect and appreciation for our Desi fans and the music community,” said Lady Gaga’s manager Troy Carter. “We’re looking forward to more Desi collaborations in the near future.”
The song features distinctly Indian sounds, bringing a Punjabi style to the electro-dance hit that was no. 1 in over 23 countries.

“The sitar was the instrument of choice for us when it came to creating a melodic riff,” said Sulaiman. “Of course there was the dholak and the dhol that always create the atmosphere of party and euphoria, but what really rocked it all was Salim’s voice to add that Indian flavor.”
Listen to the full track below, and check back to RyanSeacrest.com on April 19th for the debut of Gaga’s highly-anticipated next single “Judas.”


Sunday, April 10, 2011

Susun Silang Kata... The Making...



Minggu lepas mamad baru shj habes shooting music video untuk Aizat - Susun Silang Kata(SSK)...  Semua bermula beberapa minggu lepas bila Anas & K.Anne call mamad and talk about the project... Mula-mula mamad pon takut jugak... ye la.. perkara ni bukan benda main-main.. then diaorang kenalkan dengan Faris.. director for SSK MV....

setelah cakap2 pasal all the concept and etc.... kena la p cari dancers.. tempat.. some school boys & gurls.. Alhamdulilah semua berjalan ngn lancar dari semua aspek... klu dah kuar this MV.. insyallah mamad akan postkan kt sini.. sebelum itu.. tengok la gambar-gambar dulu yerk.... :)




 
 

 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...