SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAM AL-MURBARAK *** PUASA JANGAN TAK PUASA *** SEMOGA KITA MENDAPAT KELEBIHAN BULAN INI

Saturday, August 20, 2011

Ikan Kekek : Ko nak ikan apa??

Kita semua tahukan tentang lagu ikan kekek...

"Ikan kekek mak iloi iloi, Ikan gelama mak ilai ilai....."

hari tu, mamad ada la cari lagu ni untuk show (show apakah???).... terjumpa plak lagu ni... nyanyian Zaharah Agus..
bila dengar lirik lain pulak... macam-macam jenis ikan dia cerita..
lagu dia pon ala-ala cabaret... I LIKE!!..

video 

siapakah Zaharah Agus??? Kalau tak tahu.. p buka cerita P. Ramlee "Madu Tiga"..
Si isteri pertama itu la Zaharah Agus....



p/s : ada orang tak nak buat lagu pasal jenis-jenis Anak Ikan....?? Kau ado????

Monday, August 15, 2011

Rezeki Puasa...



Dalam 2 minggu lepas, mamad ada masuk satu glee contest nie kat VisionKL.... kena hantar slogan... mamad pun dah tak ingat apa yang mamad tulis....


Semalam mamad dapat call dari Vision KL... katanya mamad menang Grand Prize.. dapat la mug, pen ngan 2 tiket preview kt Tropikana Mall.... tp mamad nk t-shirt.. tp hurrm... its ok.. rezeki ramadhan katakan....


klik untuk besarkan
pasal movie glee ni... movie nie ada untuk 2 minggu je.. sapa yang gila glee mcm mamad kena cepat-cepat p tgk....





Angry Birds dalam soalan exam..

semua orang tau Angry Birds apa kan.. (klu xtahu p terjun dr tingkat 6)

Kelas tau zaman skrg... Angry Birds boleh dijadikan oleh exam... fizik plak tue... pendekatan yang bagus... heheehehe


Saturday, August 13, 2011

Akhirnya.... Susun Silang Kata

HALLLLUUUUU.....

ingat tak post mamad pasal Susun Silang Kata.. The Making.... mesti korg tak ingat punya.. its ok... klik sini..

video ni la dah siap cuma mamad je tak tengok-tengok lagi... sedih kan.....
ada pulak yg bgi tau yg video yg kuar kt tv... tp haram mamad xdpt tgk pon....
tunggu punya tunggu... video ni di upload kt youtube... (aku lebih byk tgk utube dr tv)





tergelak-gelak jugak la mamad tgk video nie... apa-apa pon enjoy the video k...


*klu ada apa komen, komen la ye.... nk carut pon ok gak... opsss....

Mula Semula...

aku kena start balik supaya tak melakukan kerja 'itew' lagi.... 



insyallah... amin... 
(berkat bulan ramadhan)

Sunday, June 26, 2011

Hilang macam Chipsmore...


CHIPSMORE....

itu diibaratkan blog mamad nie.. kejap ada kejap tak ada...
ye la.. mamad baru habis projek final mamad (PeTA)... time tue mmg bz gila.. mcm-mcm nk kna buat dari tarian sampai la ke laporan setiap tarian...

bercakap pasal PeTA.... nie ada gambar karya kontemporari mamad yang bertajuk Tiang Seri....

















Wednesday, May 25, 2011

PeTA Tari Diploma 2011

sudah agak lama mamad tak menulis.. kini jarang masa diluang didepan lappy.. lagi tengah sibuk dengan final project. sebab itu jugak la mamad wat post baru.. nak promosikan final project mamad...

29 Mei 2011 - 8.30 malam - Panggung Eksperimen

16 Pelajar
7 Tarian Tradisional
(terinai, ayak-ayak, tari inai, piring, zapin, cina mongolia, thillana, iban)
2 Koreografi
(tiang seri, lebih air dari bunga)
2 Kontemporari
(allarippu, dreaming butterfly)
didalam SATU malam sahaja

MASUK PERCUMA!!!!!

*bagi sesiapa yang mahukan keterangan lanjut boleh email mamad k... SWmamadz@gmail.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...